2018... wat een jaar!

 

Wat een jaar is 2018 geweest. Ik had nooit durven dromen dat 2018 zo goed zou gaan. Het was een fijn en productief jaar. Ik heb heel veel lieve nieuwe mensen ontmoet voor mijn lens maar ook daarbuiten. Geweldige contacten met collega-fotografen opgedaan. Prachtige maar ook emotionele momenten mogen vastleggen. Ik heb mijzelf als fotograaf zoveel verder ontwikkeld. Ik heb kunnen investeren in een prachtige nieuwe lens en een gave workshop gevolgd. Maar ook een super leverancier voor mijn albums gevonden. Een leuke samenwerking aangegaan... er is zoveel om te benoemen. Ik kan niet anders dan hopen dat 2019 ook zo mag verlopen. 

 

Privé was het jaar ook druk. De balans tussen mijn baan in het onderwijs, fotografie en mijn privé-leven was soms lastig te vinden. Ik heb voor de zomervakantie mijn vaste contact opgezegd en ben na de zomer een baan aangegaan bij een andere school. Van fulltime werken naar 4 dagen in de week om zo meer tijd voor de fotografie vrij te maken. Zoveel veranderingen en onzekerheden, maar ook een goede beslissing. Wel merkte ik dit najaar dat er teveel eigen privé-tijd is opgeslokt door al het harde werken. Ik heb te weinig tijd gehad voor m’n man, te weinig hardgelopen, te weinig genoten van een fijne Netflix serie of andere vorm van ontspanning. Balans blijft het toverwoord voor 2019. 

 

Met een aantal trouwreportages en newbornshoots die al vaststaan kan ik alleen maar hopen op een nieuw en fijn jaar als deze. Maar dat kan niet zonder alle lieve mensen voor mijn lens. Daarom wil ik jullie ontzettend bedanken voor al de geboekte shoots. Van bruiloften tot kleine pasgeboren babies. Van lieve gezinnen tot kleine kindjes en nog zoveel meer wat ik heb mogen vastleggen. Enorm bedankt voor het vertrouwen! Door jullie kan ik doen, wat ik zo graag doe; fotograferen.

 

Ik wens jullie het allerbeste voor het volgende nieuwe jaar toe. Tot in 2019!

 

Liefs, Maaike